Til toppen
De 3 stegene er Velg tabell, Choose table, Velg variabler og Vis resultat. Du er nå på Velg variabler

KRI006: Siktede personer med bosted i Oslo, etter kjønn og hovedlovbruddsgruppe (m. utvalgte typer), 2017-2023

Velg variabler

Byrådsavdeling for finans (oslostatistikken@byr.oslo.kommune.no)
22.01.2025
Personer
Statistisk sentralbyrå
Nå har du kommet til skjermbildet for å velge hvilke variabler og verdier du vil ha frem i ditt resultat av tabellen. En variabel er en egenskap ved en statistisk enhet. Side er delt opp i flere bokser, en for hver variabel, hvor du kan velge verdier ved å markere en eller flere. Det starter alltid med statistikkvariabel som er hoved verdien som telles i tabellen. Trykk enter for å gå rett til valg av første variabel.
Søkefelt for å finne ønsket verdi i kodelisten til denne variabelen. Dette er eksempler på verdier i listen. Alle lovbruddsgrupper , ¬ Eiendomstyveri , ¬¬ Mindre tyveri ,

Valgt 0 av totalt 16

Valgfri variabel

Valgt 0 av totalt 3

Valgfri variabel
Må velges

Valgt 1 av totalt 7

Antall valgte celler
(maksimalt tillatt er 100 000)

Presentasjon på skjermen er begrenset til 1 000 rader og 30 kolonner

Antall valgte celler har oversteget maksimalt tillatt 100 000

Obs:

Lovbruddsgruppe (hovedlovbruddet)

* Se SSBs standard for lovbruddstyper 2015 for oversikt over hvilke lovbruddstyper som inngår i lovbruddsgruppen: https://www.ssb.no/klass/klassifikasjoner/146
Tabellen viser antall gjerningspersoner for oppklarte lovbrudd med bosted i Oslo i løpet av et statistikkår, og hva slags hovedlovbrudd de begikk.
I statistikken over siktede personer er saken ferdig etterforsket, og statistikken viser lovbruddene som politiet og påtalemyndigheten har gjort seg ferdig med i statistikkåret. Lovbruddene kommer med i statistikken først det året de har fått en rettskraftig avgjørelse. Derfor vil det kunne ta lang tid før en del lovbrudd kommer med i statistikken, særlig de som avgjøres med tiltale og skal behandles videre i rettsapparatet.
En siktet person kan bli enten frifunnet eller dømt av domstol etter at politiet er ferdig med etterforskningen i tilfeller med tiltale. En siktet person kan også være under strafferettslig alder (15 år) og saken vil da bli henlagt. SSBs definisjoner og bruk av begrepene siktede, siktet og siktelse er ikke synonyme med tilsvarende juridiske begrep i straffeprosessloven § 82. Felles for alle «siktede» i SSBs statistikk over Etterforskede lovbrudd er at de av politiet og påtalemyndigheten har fått en avgjørelse som tilsier at saken regnes som oppklart ved avsluttet etterforskning (forut for en eventuell tiltale og domstolsbehandling).
«Bosted Oslo» inkluderer alle som er registrert bosatt i Oslo. I tillegg inkluderes personer med folkeregistrert bosted i Oslo, men annen status enn bosatt (i hovedsak utvandret eller død) samt ikke-folkeregistrerte med Oslo som oppgitt bosted i politiets registre. Inndelingen i lovbruddstyper er basert på Statistisk sentralbyrås standard for lovbruddstyper 2015. Se SSBs standard for lovbrudd her: https://www.ssb.no/klass/klassifikasjoner/146.
Hovedlovbrudd: Dersom en person er siktet for flere lovbrudd, registreres personen med det lovbruddet som etter loven kan medføre strengest straff. Hovedlovbruddet tillegges ut ifra SSB sin grovhetsindikator som er basert på øvre og nedre strafferamme, samt andre straffeprosessuelle egenskaper for lovbruddet. I de tilfellene der en person kun er siktet for ett lovbrudd i løpet av året, vil dette også omtales som hovedlovbruddet.
Enkelte små verdier vises ikke på grunn av konfidensialitetshensyn og er markert med '..'. Les mer om enheter og definisjoner på SSBs sider for Kriminalitet og rettsvesen: https://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/kriminalitet-og-rettsvesen